Telajärven kunta - Telajärvi kommun

Telajärven terveyskeskus

Terveyskeskus on avoinna arkisin kello 08:00-15:30. Muina aikoina sairastaminen tai loukkaantuminen on potilaan omalla vastuulla. 2002-05-01 alkaen terveyskeskusmaksu peritään korotetun taksan mukaan, 120 euroa, ja kello 13:00 jälkeen yöpäivystysmaksu +50%. Maksu peritään käteisenä ja aina etukäteen. Jonon ohi pääsee hankkimalla VIP-kortin hintaan 550 euroa.

Kunnanhallituksen päätöksellä 6 § 2002-01-02 eläin- ja terveyskeskuslääkärien virat yhdistettiin helmikuun alusta lukien. Virkaa hoitaa eläinlääketieteen lisensiaatti Joonas Mäyrä, puh. 4731 253. Lääkärin vastaanottoa kahvi- ja ruokataukojen aikana hoitaa talonmies Rummukainen (EA1 & EA2).

Päivystysaikojen ulkopuolella terveyskeskuksen tiloja voi vuokrata esim. yrityksen kokoustiloiksi tai muuhun kohtuulliseen käyttöön. Tiedusteluja voi tehdä talonmiehelle, puh. 4731 220. Huomio: lääkevaraston ovi ei aukea enää vuokraajan yleisavaimella!

Hammashuolto

Terveyskeskuksessa toimii hammashoitola, joka sijaitsee terveyskeskusrakennuksen kellarikerroksessa (käynti miesten vessan lattiassa olevasta luukusta tai suoraan ulkoa tuuletusikkunan kautta). Hoitola on auki yleensä arkipäivisin siinä puoliltapäivin aina iltapäivään saakka. Toimenpiteistä vastaa HLT(*) Jose Donkey, ja avustajana toimii kuukausittain vaihtuva pakkotyöllistetty pitkäaikaistyötön.

Ajanvaraus on tavallisesti parillisten viikkojen tiistaiaamuina joskus kello kymmenen maissa ja kestää noin 15 minuuttia, varaukset puhelinnumerosta 4731 535.

Särkypäivystystä ei ole, mutta hammashoitolan eteisessä on euron kolikoilla toimiva automaatti josta saa Clotamia, Diapameja, Normisonia ja Alproxia. Automaattia voi käyttää terveyskeskuksen ollessa auki.

(*) Hitsaaja-Levyseppä (Tig)

Sairaankuljetus

Ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluista vastaa Telajärven Saab -kerho ry. Ajoneuvona toimii 2002-vuosimallin lievästi viritelty Saab 95. Ruhtinaalliset 470 hevosvoimaa ja 580 Nm vääntöä takaavat ripeän vasteajan, nopeat kuljetukset ja selkäpiitä karmivan rallielämyksen potilaalle kuin potilaalle. Kaikilla päivystävillä kuskeilla on oikea ajokortti, mittava kokemus jokamiesluokasta, nahkaiset ajohanskat sekä todistus Telajärven kansalaisopistossa suoritetusta Ensiavun alkeet vähä-älyisille -kurssista.

Ambulanssia saa hälyteltyä paikalle numerosta 4731 511. Kyyti maksaa perusmaksun 120€ + 6€/km (arkisin 8:00-20:00) tai 9€/km (muina aikoina). Saab-kerhon jäsenille palvelu on ilmainen.

Telajärven terveyskeskus
Putkihauentie 2
39300 TELAJÄRVI